Bliv en innovativ leder!

Virksomheder sparer innovationen væk

 

Krisetider får ledere til at skære ned på innovation. Det er et problem, idet innovation skaber grobund for stærk konkurrenceevne.


Af Pernille Sinkjær

Forskning, udvikling og innovationsindsatsen droppes, når virksomheder skal skære i omkostningerne, og det kan koste dem dyrt i sidste ende. Ifølge en undersøgelse fra projektet European Manfacturing Survey viser det sig, at virksomhederne er tilbøjelige til at vælge de vigtigste aktiviteter fra

Tænk langsigtet
Når der skal spares i afdelingerne, er det vigtigt ikke at drage for hurtige beslutninger, som kun giver sorte tal på kort sigt. Der må tænkes langsigtet, hvor innovation og udvikling er med i strategien. Sørg for, at strategien er tænkt igennem og leverer resultater på længere sigt.

Skab overblik
Virksomheden skal have styr på deres styrker og skabe nye muligheder for fremtiden. Medarbejdere skal tages med i beslutninger, så der dannes en fælles kultur mod nyskabning som kan fremtidssikre virksomheden.

Undgå den nemme løsning
Resultatorienterede løsninger kræver planlægning og gennemarbejdede forretningsstrategier. At skære i medarbejderstaben eller kvitte aktiviteter, som skaber resultater på kort sigt, kan senere resultere i stagnation. Der skal i stedet investeres i fremtidsløsninger, som udvikler både strategien og medarbejderne.

Spil sammen i kampen
Partnerskab og sparring med andre virksomheder giver resultater, hvis ressourcer til idéudvikling på egen hånd er få. Inputs fra andre i samme eller anden branche skaber synergieffekt og er omkostningsminimal.


Intensivt lederkursus fra Aros Kurser

 

Aros Kurser